Helen Liebers

Helen Liebers

Contact opnemen

Quick Facts

  • Naam:   Helen Liebers
  • Land:   Nederland
  • Regio:   Landelijk
  • Prijs indicatie:   € 150,00 - € 500,00
  • Extra info:   Excl. geluid
  • Speelduur:   Max 120 min.
  • E-mail:   huub@artiestenplugger.nl
  • Website:   www.helenliebers.nl
  • Facebook:   www.facebook.com/helenliebersnl

Foto's

Video's

Genre(s)

Nederlands en Duitstalig

Biografie

Helen Liebers is geboren en getogen in het muziekdorp Groesbeek. Al in haar jeugd stond vast dat muziek haar leven zou gaan bepalen. Ze komt uit een muzikale familie. Haar vader Wim Liebers was de frontman van het bekende orkest The Sunstreams. Vanaf haar 12e jaar maakte zij deel uit van het trio The Moonlights.

In 1993  werden zij ontdekt door Ad Kraamer, producer van vele bekende artiesten als Dennie Christian, Micha Marah, Mieke, Corry Konings, Andre van Duin en Guus Meeuwis. Zij maakten een aantal CD singles en albums en verschenen regelmatig op radio en TV.

Na 32 jaar samen te hebben gewerkt als trio besloot Helen solo te gaan. Geen verkeerde beslissing blijkt nu. Want zij is een veelgevraagde zangeres geworden wat zij mede te danken heeft aan haar veelzijdige repertoire, maar ook aan haar unieke stemgeluid.

Vanaf 2013 ging zij weer samenwerken met Huub Arents, de man die vanaf 1993 met The Moonlights had gewerkt en diverse CD albums voor hen produceerde. In 2013  verscheen haar solo debuut CD single “Laguna d’amore”  en daarna haar eerste solo album “Mijn Gevoel “. De liedjes van het album werden geschreven door Helen, Huub Arents en Dick van Altena. Samen met Dick van Altena verscheen op het album tevens een prachtig duet.

In 2015 maakte zij een sfeervol Kerst album samen met trompettist Leo Wijnhoven. Van dit album is een 30 minuten durende TV special gemaakt, opgenomen in het Bijbels museum Orientalis Heilig Landstichting.

In december 2017 verscheen haar nieuwste album. “Een Nieuwe Dag”. Waaronder een prachtig duet met haar vader die in 2016 overleed. en een duet met Theo Peters, ooit de zanger van het bekende orkest Theo Belcanto’s. Met hem zingt zij een lied over dementie. Uiteraard komt zij ook voor op het nieuwe CD album “Groesbeek… daar zit muziek in! Onlangs is de single “Laat me dromen” die zij samen met Dick van Altena zingt, verschenen.

Haar nieuwe single “Diep in mijn hart” is ter nagedachtenis aan haar overleden man Edwin. Het lied verteld het verhaal over echte liefde, heimwee, samen zijn en je zit in mijn hart en gaat daar ook nooit meer uit… Het nummer bevat een vleugje country en heeft Helen samen met Huub Arents geschreven. Gitarist Jan Gerrits, bekend van de Major Dundee Band nam het gitaarwerk voor zijn rekening.