Canal Parade

Canal Parade

Zaterdag 3 augustus wordt er in Amsterdam weer een “Canal Parade” georganiseerd. Dit jaar hebben ze weer veel verschillende soorten deelnemers, van kleine lokale LHBT stichtingen, landelijke LHBT belangen verenigingen, gay-horeca, roze netwerken van multinationals en banken, roze overheidsinstellingen, politieke partijen, ministeries tot (media) bedrijven die de emancipatie strijd van de LHBT community ondersteunen. Het thema dit jaar is “Remember the past, create the future” . 

Vorig jaar moest de botenparade opboksen tegen het lawaai van feestjes langs de route. Om de beleving van het evenement te verbeteren én het omgevingslawaai verder te laten afnemen, wordt vanaf dit jaar versterkt geluid langs de route op afgemeerde boten en op de wal niet langer toegestaan.

De botenparade is een van de drukst bezochte evenementen van het jaar. Een gezellig feest voor iedereen, waarin acceptatie en respect voor elkaar centraal staan. Veel bezoekers, betekent ook veel afval. De meeste mensen houden van een schone omgeving. Uit respect voor elkaar en voor de stad vragen we bezoekers dan ook om hun afval netjes weg te gooien. Houd rekening met drukte en zorg dat je je afval bij je houdt tot je een prullenbak tegenkomt. Zo houden we het samen schoon.

Aanvang 12.30 uur – 18.00 uur.

Route:
Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok

Bron: Stichting Amsterdam Gay Pride