Lopen en Feesten…

Lopen en feesten

Zaterdag 14 juli vieren we de 50e editie van de Vierdaagsefeesten. Op maar liefst 40 verschillende podia kun je ruim 1.000 optredens zien en beluisteren, van pop, rock, levenslied, latin tot dance of techno? Zeven dagen lang feesten in de binnenstad van Nijmegen. De Vierdaagsefeesten zijn voor iedereen vrij toegankelijk, dat maakt deze feesten ook het grootste gratis evenement van Nederland! Een groot feest vier je samen met andere… ruim anderhalf miljoen mensen zijn er op de been tijdens de Vierdaagsefeesten. Naast de drukke binnenstad kun je ook terecht in het park of op het strand, bezoek een expositie, workshop, lezing of theatervoorstelling.

De opening van de Vierdaagse feesten zal plaatsen vinden op zaterdag, op zondag volgt een grootse vuurwerkshow aan de Waalkade. In het teken van acceptatie en diversiteit kleurt op woensdag het tolerante Nijmegen roze. Op vrijdag worden de wandelaars feestelijk binnen gehaaldVia Gladiola, waarna het “slotfeest” plaats vindt in de binnenstad.

Zeven dagen genieten van topartiesten verspreidt op de podia’s in de binnenstad. Dit jaar zijn er verschillende thema’s aan het programma toegevoegd: I ♥ Music, Nimweegs gezellig, Kidsroute, Uit je plaat, Gouden randje, Inspannen & ontspannen en Vier de Nacht. Zo kun je nog makkelijker gericht kiezen uit de ruim 1.000 optredens op de 40 verschillende locaties.

Het grootste gratis evenement van Nijmegen kost natuurlijk ook geld. Dat geld wordt onder ander verdiend met de drankjes die de ondernemers verkopen aan de bar. Van deze drankjes worden o.a. de acts, podia, aankleding en natuurlijk de artiesten betaald! Gratis feesten en genieten van live-optredens… Koop je drankje aan de bar… Zo kun jij ervoor zorgen dat ook in de toekomst de Vierdaagsefeesten behouden blijven.

Overzicht van het programma: www.vierdaagsefeesten.nl/programma

Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen

Tegelijk met de Vierdaagsefeesten worden van dinsdag 16 juli tot vrijdag 19 juli de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen gehouden. Wandelaars lopen deze dagen mee aan een mars van 30, 40 of kilometer per dag. Langs de kant van de routes gaan de feesten in volle glorie door. Als feestganger steken we de lopers graag een hart onder de riem!

Bron: www.vierdaagsefeesten.nl