Bekijk hier de nieuwste releases van 2023

Nieuwe Muziek

DE LAATSTE DANS

JANNEKE DE ROO & MARTIN STERKEN

Janneke de Roo, bekend van haar recente hits en als één van de Zusjes De Roo, en Martin Sterken, bekend als schrijver en producer, hebben hun krachten gebundeld om deze nieuwe single te creëren. Het resultaat is een frisse en eigentijdse versie van “De laatste dans” die perfect past bij hun unieke stijl.

Deze single is gebaseerd op het originele nummer gezongen door Anja, maar is gemoderniseerd en aangepast aan de stijl van het duo. Het is een toevallige ontdekking geweest voor de artiesten om dit nummer samen te brengen en er hun eigen draai aan te geven. De clip van de single is gemaakt door CreAgency en laat het verhaal van “De laatste dans” op een mooie en treffende manier zien dankzij het danspaar Naomi en Mark. Het is een clip die de boodschap van het nummer versterkt en een emotionele sfeer creëert die de luisteraars raakt.

Janneke de Roo en Martin Sterken zijn zeer enthousiast over deze nieuwe single en kijken uit naar de reacties van het publiek. “De laatste dans” is een nummer dat op het lijf geschreven is van dit duo en ze hopen dat hun fans er net zo van zullen genieten als zij dat hebben gedaan tijdens het maken van deze single.

“De laatste dans” is vanaf vandaag te beluisteren en te downloaden via verschillende digitale platforms. We raden iedereen aan om dit nummer te checken en te genieten van de prachtige stemmen van Janneke de Roo & Martin Sterken.

STILLE SCHREEUW

LYANE HEGEMANN

“Stille schreeuw” is de nieuwe single van de Duitse zangeres Lyane Hegemann en gaat over dingen in het leven die men liever niet hoort, laat staan ervaart. Dingen die zo kwetsend en destructief zijn dat je de andere kant op wilt kijken. Maar daarin schuilt het probleem! Voor de niet – getroffenen is het misschien prettiger de andere kant op te kijken, maar voor de gedupeerde zelf nooit. Daarom is het van groot belang dat we praten over onrecht, erop wijzen en helpen. Vooral als het om kinderen gaat, want zij zijn de zwakste leden van onze samenleving. Niets is zo verwerpelijk en weerzinwekkend als fysiek en seksueel geweld tegen kinderen.

Gelukkig wordt hier steeds meer de aandacht op gevestigd. Zo ook door de Duitse zanger Frank Schwing, die onder de artiestennaam “Der Biker” inmiddels een respectabele positie in de Duitse muziekscene heeft verworven, evenals tekstschrijver en componist Bernd Havixbeck, die het lied “Ein Stummer Schrei” schreef en componeerde. Toen Lyane Hegemann werd gevraagd om het nummer in het Nederlands te vertalen en te zingen, zei ze meteen ja en het raakte haar zodanig tijdens het inzingen van de demo in de studio dat zij er tranen van in haar ogen kreeg.  Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Lyane alleen de Nederlandse tekst zou schrijven en een demo in zou zingen. Echter zowel Frank Schwing als Bernd Havixbeck waren zo enthousiast over de vertolking van Lyane dat men besloot het lied met de stem van Lyane in het Nederlands uit te brengen.

Lyane Hegemann is allang geen onbekende meer in de muziekwereld. Zo zong zij zich in de jaren ‘80 met de formatie XANADU een weg naar de harten van vele hit fans. De groep behaalde twee keer de 2e plaats in de voorronde van het Eurovisie Songfestival in Duitsland en was een graag geziene gast in diverse tv-shows. Ook was zij in de jaren negentig de leadzangeres van de bekende groep E-ROTIC, wiens nummer “Max don’t have sexs with your ex” een grote hit werd onder meer in Nederland. Internationale gouden- en platina onderscheidingen volgden met andere E-ROTIC hits.

Hoewel Lyane Hegemann een Duitse zangeres is, bracht zij het grootste deel van haar jeugd en tienertijd door in Nederland. Ze woonde bij haar ouders in Venlo en ging daar jarenlang naar school. Tot op de dag van vandaag woont ze slechts ca. 20 km van Venlo aan de Duitse kant en keert ze vaak en graag terug naar haar vroegere vaderland. Zij spreekt dan ook uitstekend Nederlands. Bij de Limburgse tv-zender TV Ellef is zij ook de presentatrice van het tv-programma “Schlagerkarrussel” en staat ook vaak zelf op het podium als zangeres en is zij tevens verantwoordelijk voor het selecteren van de artiesten voor de show.

Ik word blij wanneer ik in je ogen kijk

MIRANDA & THE MUSIC BOYS

Miranda & The Music Boys hebben onlangs de single “Ik word blij wanneer ik in je ogen kijk” opnieuw uitgebracht. De single is in een nieuw jasje gestoken en opnieuw opgenomen in de studio van Martin Sterken. Het idee kwam van Miranda die op haar werk werd aangesproken met de vraag neem “Ik word blij wanneer ik in je ogen kijk” eens een keer opnieuw op en daar waren ze het met z’n drieën over eens. Ze zijn terecht super trots op het resultaat.

Jaren geleden zijn Wim en Miranda gestart als duo wat later is uitgebreid met drummer Patrick. Sinds 2019 heten ze dan ook Miranda & The Music Boys. Ze zijn treden gemiddeld vijf keer per week avondvullend op!

“Ik word blij wanneer ik in je ogen kijk” is geproduceerd door Martin Sterken, tekst en muziek zijn van J. Frankfurter en I. Holder. De Nederlandse tekstbewerking is verzorgd door M. Eastwest en de gitaar is ingespeeld door Jan de Vrieze.

ZO VERTROUWD

EVELINE CANNOOT & SAMMY MOORE

De uit België afkomstige zangeres Eveline Cannoot en zanger Sammy Moore hebben onlangs een duet opgenomen getiteld “Zo vertrouwd”. Beiden timmeren al jaren aan de weg en zijn regelmatig te zien op de Belgische tv zender “TV Ment”. Hun muziek is vandaag de dag niet meer weg te denken in de Vlaamse hitlijsten.

Het idee om samen de studio in te duiken ontstond enkele maanden geleden tijdens een show van Sammy in zijn woonplaats Rotselaar waar hij samen met Eveline “Up where we belong” zong. Daar moeten we samen meer mee doen vond Eveline en een week later had Jim Nys, componist en hartsvriend van Sammy al een prachtig duet klaar en stonden zij in de studio. Sabien Tiels tekende voor de tekst en producer Patrick Renier maakte er een prachtig arrangement bij. Het resultaat is een verrassend mooi duet mede doordat de twee stemmen uitstekend bij elkaar passen. Het nummer gaat over een waargebeurd verhaal uit de jeugd van Sammy, dat onlangs tot leven kwam toen hij een berichtje kreeg van zijn toenmalig buurmeisje waar hij als tiener verliefd op was.

EINMAL BITTE ALLES

DIANA BURGER

Met haar nieuwe single “Einmal Bitte Alles” kondigt de Duitse zangeres Diana Burger niet alleen de lente, maar ook haar tweede album met de gelijknamige titel aan. De nieuwe single onthult veel over Diana’s positieve levenshouding. De in Thüringen geboren zangeres wiens liefde voor muziek ooit werd gewekt door Juliane Werding laat niets of niemand haar levenslust wegnemen.

…I’m in love with happiness… zingt Diana in het refrein en wekt in het nummer de indruk dat ze eigenlijk maar moeilijk kan kiezen tussen alle mooie mogelijkheden. Maar zo is het niet helemaal, want ze heeft haar geluk al gevonden in haar privéleven en is onlangs getrouwd. Ze schreef het liedje zelf zoals ook haar album dat op 19 mei verschijnt. Het producer- en muzikantenduo “Jelfi” tekende voor de productie.

Zurück in die Vergangenheit

CHRISTIAN BACH

“Zurück in die Vergangenheit” is de titel van de nieuwe single van de Duitse zanger Christian Bach. Het lied vertelt over het verlangen om terug in de tijd te kunnen reizen en om de adem van de geschiedenis van dichtbij te voelen. Christian zingt het nummer op de aanstekelijke beat van de discosound van de jaren ’80. Hij doet dit met pakkende teksten en is daarin zeker geslaagd. De tekstschrijver en producer van het lied, Rico Enge Renter brengt in de tekst de voorliefde voor het oude Egypte hierin uitstekend tot uitdrukking.

Christian Bach is in 1975 geboren in Mecklenburg en was al op jonge leeftijd met muziek bezig dat begon in een jongenskoor. Hij leerde al snel gitaar en piano spelen. De muziek zou dan ook zijn verdere leven gaan bepalen. Zo schreef hij zijn eerste Duitse single “Tränen Gibt’s im Paradies” zelf waarmee hij zijn interesse voor de “Duitse Schlager” duidelijk kenbaar maakte…

ALL THE LIES

VICTORIA & VANESSA EMAN

Victoria Eman is van Europees- Indonesische afkomst en woonachtig in Gelderland. Ze is countryzangeres en er verschenen diverse albums en singles van haar liedjes, geschreven door bekende internationale songwriters. Haar nieuwe single “All The Lies” is een duet met haar dochter Vanessa en geschreven door de Christie Hennessy. De single is geproduceerd en opgenomen door soundengineer Marco Hemelrijk van “Studio Hemelrijk Music Productions”.

 

Victoria komt uit een muzikale familie, haar vader, broer, twee zussen en haar zoon Denzell en dochter Indy zongen ook. Eén van haar hoogtepunten was het duet dat ze samen met haar dochter Indy (toen 9 jaar) zong. Het nummer “Hawaii Aloha song” werd genomineerd voor de Nashville Universe Awards en bereikte de 1e plaats bij diverse wereldwijde radiostations. Ze nam duetten op met haar jongste zus Charmaine Eman en met haar broer Ginger Eman. Ook de familie van haar moeders kant is muzikaal.

In 2023 zal Victoria haar 4e album Breathless en haar 5e album uitbrengen en zal ze doorgaan met het opnemen van voornamelijk originele nummers geschreven door de allerbeste songwriters waarmee ze werkt uit het VK, de VS, Canada en Noorwegen. In 2023 gaat ze ook zelf aan de slag met het schrijven van een nummer en zal dit samen met haar Soundengineer Marco Hemelrijk produceren. Stay Tuned…

SONG OF THE NIGHT

MICHEL VALENTINE

Michel Valentine is geboren en getogen in het Zuid Limburgse Heerlen en al ruim 26 jaar actief in de muziekwereld. Het begon met een playbackshow en groeide jaren later uit tot een liveoptreden. Dat smaakte direct naar meer! Samen met de Twilight Road Show trad hij op diverse plaatsen op in Nederland. Hij stond steeds vaker op de bühne, waaronder veel in Duitsland en België.

 

Michel Groeide op in de jaren 80 en was altijd al liefhebber van David Hasselhoff. Michel wilde al geruime tijd het nummer “Song of the Night” van Davind uitbrengen. Samen met Lei de Bruin van Royal Music Productions hebben ze het nummer in een fris en modern jasje gegoten en het resultaat mag er wezen! Overtuig jezelf!

Wundersam

RON DE RIDDER

De sympathieke zanger Ron de Ridder is geboren in Nijmegen en woonachtig in het Gelderse Beuningen. Hij is al vele jaren actief in de muziekwereld. Hij speelde in diverse allround- en top 40 bands en er verschenen zo’n 20 Nederlandstalige singles die veel aandacht kregen bij de radio- en tv-stations.

Onlangs nam Ron contact op met zijn vaste producer Lei de Bruijn van Royal Music Productions uit Kerkrade voor een nieuwe uitdaging. Hij had namelijk het idee om een Duitstalige single uit te gaan brengen. Het resultaat mag er wezen. Het nummer “Wundersam” is een onvervalste Deutsche schlager waarmee Ron graag voet aan de grond wil zetten in Duitsland. Ook binnen Nederland en België zal de single goed ontvangen worden bij de vele Duitse schlagerliefhebbers.

De muziek en tekst van “Wundersam” komt van de hand van Lei de Bruijn en Guido Morsblech. Guido heeft zijn sporen inmiddels ruim verdiend als tekstschrijver. Hij schreef o.a. voor grote namen als Marc Pircher, Calimeros en MusikApostel. Het nummer “Wundersam” zal ondersteund worden met een videoclip.

Seelenfeuer

LYANE HEGEMANN

Van de sympathieke Duitse zangeres Lyane Hegemann verscheen afgelopen week haar nieuwe single “Seelenfeuer”. Het nummer is de derde single van haar eerder verschenen gelijknamige album. De tekst van het nummer is door haar zelf geschreven samen met de bekende Duitse tekstschrijver Bernard Meinunger. De melodie componeerde zij samen met Thomas Bleicher, die ook met haar tekende voor de productie. De single is uitgebracht bij 3H Fox Records.

Lyane Hegemann, ook bekend als Lyane Leigh, was in de jaren negentig bekend als frontvrouw bij de internationale succesvolle dance-act “E-ROTIC”. Zij ontving daarvoor talloze gouden en platina onderscheidingen. Ze onthulde in het ARD programma “Brisant” dat ze jaren daarvoor een Duitse pophit stem in de hitlijsten was geweest. Ruim dertig jaar geleden brak zij door als zangeres in de formatie XANADU, een band waar de Duitse schlagerfans met plezier aan terug denken. Sinds enkele jaren is de goed Nederlandssprekende zangeres op de solistische toer en componeert en produceert daarnaast moderne pophits. Op dit moment heeft zij een eigen tv- show bij de Limburgse TV zender TV Ellef. Met haar nieuwe single, maar ook haar nieuwe album presenteert Lyane zich veelzijdig en neemt zij alle luisteraars mee op een akoestische reis naar haar emotionele wereld.

Der Wind

JELFI

“Als de wind onze liedjes over de oceaan blaast, dan zou ik willen dat je het kon horen”. Het nieuwe nummer van het succesvolle Duits-Oostenrijkse duo “Jelfi” begint met deze betekenisvolle regel en gaat over een ontroerend levensverhaal van twee jonge mensen. Een liefdevol gezongen lied met een prachtig nieuw geluid. Jelfi bestaande uit de in Hamburg woonachtige songwriter Jenny van Bree en de in het Oostenrijkse Stiermarken wonende songwriter en producer Wolfgang Nadrag zijn niet meer weg te denken in de hitscene. Zij zingen vanaf 2019 eigen popsongs met een speciaal tintje. Wolfgang Nadrag is geen onbekende meer op tv. Hij was o.a. te zien in bekende tv-programma’s als “Starnacht am Wörthsee” en “Musikantenstadl”. De instrumenten in het lied worden bespeeld door hooggeplaatste musici uit vijf landen. Waaronder de Nederlandse gitaarvirtuoos Joost Vergoossen (voormalig Höhner-gitarist “Viva Colonia”). Naast hun duo-optredens gaan zij dit jaar voor het eerst het podium op met een band!  Het lied is geschreven door Jenny en Wolfgang zelf, die beiden ook tekende voor de productie.

Eenzaamheid

MICHEL VALENTINE

Michel Valentine is geboren en getogen in het Zuid Limburgse Heerlen en al ruim 26 jaar actief in de muziekwereld. Het begon met een playbackshow en groeide jaren later uit tot een liveoptreden. Dat smaakte direct naar meer! Samen met de Twilight Road Show trad hij op diverse plaatsen op in Nederland. Hij stond steeds vaker op de bühne, waaronder veel in Duitsland en België.
In 2014 kwam Michel in contact met Marcel van den Eijnden van Duo Sunrise en zijn zij begonnen aan een samenwerking voor diverse opnamen. “Eenzaamheid” is de eerste single die Michel sinds lange tijd uitbrengt. Deze prachtige single is opgenomen onder leiding van Marcel van den Eijnden. De tekst van “Eenzaamheid” heeft Michel zelf geschreven en hij is opgenomen in de Sunrise Audio Music Studio te Kerkrade.
Klompendans

ALM POWER

De 3-mans formatie Alm Power uit Limburg dook onlangs de studio in voor het opnemen van hun nieuwe single “Klompendans”. Een traditioneel Tiroler muziekstuk dat ook voorkomt op hun mini-album “Alm Traum”. Dit album is voorzien van vier prachtige Tiroler muziekstukken die zij op een geheel eigen wijze ingespeeld hebben. De heren hebben hun sporen in de muziek inmiddels ruimschoots verdient. Maikel van Roekel bespeelt al vanaf zijn jeugd de Steirische Harmonica en drummer Levi Pluijmen zat bij diverse muziekverenigingen. Trompettist Ed Pluijmen maakte jarenlang deel uit van het bekende trompet-duo “Trumpet Stars”. Het repertoire dat zij brengen staat dan ook garant voor de beste “Tirolische” muzikale versterking volgens de heren. Het geheel is opgenomen in Studio Artists Choice van Bryan Stelten in Hoensbroek.

Hall of Fame

VICTORIA EMAN

Victoria Eman is van Europees- Indonesische afkomst en woonachtig in Gelderland. Ze is countryzangeres en er verschenen diverse albums en singles van haar liedjes, geschreven door bekende internationale songwriters. Haar nieuwe single “Hall of Shame” is geschreven door de Canadese songwritter Everett Adams. De single is geproduceerd en opgenomen door soundengineer Marco Hemelrijk van “Studio Hemelrijk Music Productions”.

In 2023 zal Victoria haar 4e album Breathless en haar 5e album uitbrengen en zal ze doorgaan met het opnemen van voornamelijk originele nummers geschreven door de allerbeste songwriters waarmee ze werkt uit het VK, de VS, Canada en Noorwegen. In 2023 gaat ze ook zelf aan de slag met het schrijven van een nummer en zal dit samen met haar Soundengineer Marco Hemelrijk produceren. Stay Tuned…

Bekijk hier de videoclip! 

Hurricane

DENISE REPOLUSK

De in Oostenrijk geboren zangeres Denise Repolusk heeft onlangs een nieuwe single uitgebracht.

In het lied “Hurricane” stormt haar geliefde haar leven binnen. Een liefde die onverwachts kwam met een knal, maar ook dat het niet altijd gemakkelijk is elkaar te vinden. Denise was als kind al geïnteresseerd in muziek.  Denise werkt momenteel aan haar debuutalbum waarvan ze de meeste liedjes zelf schrijft. De tekst van haar nieuwe single “Hurricane” heeft ze ook zelfgeschreven. De producers duo Jenny van Bree en Wolfgang Nadrag van Jelfi Records schreven de muziek. Dit was het tweede nummer dat verscheen bij het platenlabel Fiesta Records waarvan de distributie wordt gedaan door Universal Music Group. Een opwindende videoclip waarvan de opnames plaatsvonden in Kroatië en Oostenrijk maken het releasespakket compleet.

Bekijk hier de videoclip!

Nach all den Jahren

CLAUDIA ADEL

De Duitse zangeres Claudia Adel is een veelzijdige zangeres. In 2000 begon ze haar muzikale carrière door ervaring op te doen bij diverse opnamestudio’s en deed succesvol mee aan diverse talentenjachten. Ze werkte samen met een producer die haar de kans gaf om covernummers op te nemen van o.a. Marianne Rosenberg en Andrea Jürgens. “Nach all den Jahren” is een dansbaar romantisch liefdesliedje. Het gaat over een verleden waar men nog steeds over rouwt maar nooit meer terug zal komen. Er is slechts een herinnering die blijft. Maar toch blijft er nog altijd hoop op een nieuw begin. Het lied is wederom geschreven door Claudia’s echtgenoot Andreas Bergersbacher en geproduceerd door Bmonde, die vooral in de dancescene naam wist te maken. “Nach all den Jahren“ is de eerste single die is uitgebracht bij het label 3H Fox records.

Bekijk hier de videoclip!

Feest bij elke scheet

HAPPY OUWER

Als er één muziek duo is met een ultiem gevoel voor humor en relativeringsvermogen de klippen van moeilijkheden en sores met een dikke knipoog weet te pareren is dat wel Happy Ouwer!!! Je kunt toch gerust stellen dat steeds meer feestvierders wel weten dat het Feestduo bestaat uit Ewald en Arno. Ze zijn geboren en getogen Drutenaren die als Feestduo ook landelijk steeds bekender worden. Carnaval 2023 komt Happy Ouwer uit met een 2.0 versie van het uit 2017 uitgebrachte feestnummer ”Feest bij elke scheet” een ware carnavalskaker. Opnieuw uitgebracht door het succes van 2017 maar nu in een hedendaags jasje!! Het nummer is geschreven door Colin Heikens en nu geproduceerd door Manfred Jongenelis, die tevens zijn beste beentje voor heeft gezet op zijn accordeon!!

Bekijk hier de videoclip!

Hotseflots Lekkere ballen

SUPERFOEF

Als jaren riep hij het al in de kleedkamers van het theater. “Ooit kom ik uit met een carnavalsnummer”. Nu is het eindelijk zover…

Paul Donkers met diepgewortelde Brabantse roots komt oorspronkelijk uit musicaltheater waar hij 25 jaar als zanger en acteur op de planken stond. Hij speelde als laatste de rol van George in Kinky Boots die om bekende corona redenen eerder moest stoppen. Daarvoor speelde hij nog Juan Péron in de musical Evita en in oa. Miss Saigon, On Your Feet, The Bodyguard, We Will Rock You, Titanic, Drie Musketiers, Cats én Les Misérables.’ “Hotseflots Lekkere Ballen” is geschreven door Paul zelf en uitgebracht onder het label van RibbyRoad Music.

Bekijk hier de videoclip!

Als er maar alcohol in zit

HAPPY OUWER

Als er één muziek duo is met een ultiem gevoel voor humor en relativeringsvermogen de klippen van moeilijkheden en sores met een dikke knipoog weet te pareren is dat wel “Happy Ouwer”! Je kunt toch geruststellen dat steeds meer feestvierders wel weten dat het Feestduo bestaat uit Ewald en Arno. Ze zijn geboren en getogen Drutenaren die als Feest-duo ook landelijk steeds bekender worden. In 2022 komt “Happy Ouwer” uit met een feestnummer van jewelste… “Als er maar alcohol in zit”! Dit is een cover van het Duitse nummer “Kölsche Jung“, een krachtig nummer met een hoog meezinggehalte!! De tekst is geschreven door René Karst en de muziek en opnamen uit de studio van Manfred Jongenelis.

Bekijk hier de videoclip!

BEN JE OP ZOEK NAAR MUZIEK PROMOTIE?