Stef Ekkel

Stef Ekkel… Een graag geziene artiest op Piratenfestijnen!

Tijdens een radio interview dat ik in oktober 2019 had met zanger Stef Ekkel werd mij al snel duidelijk dat ik te maken had met een artiest die leeft voor zijn grote passie….. zingen. Met veel elan vertelt hij in het uur durende programma over zijn leven als artiest.

Stef Ekkel zag het levenslicht in 1980 en al heel jong was muziek hem op het lijf geschreven. Op 4- jarige leeftijd had hij al een enthousiaste schare van fans die hij vermaakte in café de Boterton te Kampen. Voor de vaste gasten was zijn toekomst duidelijk, het kon niet anders of Stef zou van zingen zijn beroep maken. Aan het einde van zijn tienertijd gaat Stef serieus aan de slag en zijn eerste single en cd-album “Op een terrasje” in 2001 slaat direct aan en vele succesvolle singles zullen volgen. In 2006 breekt hij door met “De woonboot” en heel Nederland zingt het lied mee! Er vloeiden vele optredens uit en vanaf die periode behoort Stef tot de top van de Nederlandstalige volksmuziek.

In 2009 gebeurt er iets bijzonders op muziekgebied met Stef. Hij neemt samen met de toen 91-jarige “koning van de smartlappen” Johnny Hoes een duet op van het bekende lied “De Smokkelaar” dat dateert uit 1956. Zij bereiken daarmee een 11e plaats in de Single Top 100. Ook het bekende “Waarheen, waarvoor” van Mieke Telkamp brengt hij uit en is goed voor een 8e plaats in de Single Top 100.

In 2016 neemt hij samen met zijn sympathieke collega René Karst de hit “Liever te dik in de kist” op. Het lied bereikt een eerste plaats in het jaaroverzicht van Sterren.NL en is daarmee de populairste Nederlandstalige plaat van 2016. Deze gigantische hit bleef in 2017 ook ongekend populair en heeft op dit moment zo’n twaalf miljoen views op YOUTUBE. Zij ontvingen voor deze single een gouden plaat net als de single “De Woonboot”. In 2016 verscheen ook het dubbelalbum “Stef Ekkel – Best Of“ waar al zijn mooiste liedjes op staan. Begin 2018 verscheen er nog een single samen met René Karst getiteld “We zijn nog beter als we dronken zijn” en in juni 2018 nam Stef de single “De dochter van de kastelein” op. Ook in 2019 bleven er singles verschijnen zoals o.a. “Hey Badjuffrouw” en in oktober van dat jaar schreef hij de single “Waarom lieve jongen”, een prachtig levenslied. Zijn laatste in januari 2020 verschenen single “Op de lange latten” (Golddiggers Remix) zorgde voor feest en gezelligheid tijdens de carnavals- en skiperiode.

Dit alles resulteerde in de afgelopen jaren dat hij ook een graag geziene artiest werd op de Mega Piratenfestijnen in heel Nederland. In bijna twintig jaar tijd bracht hij acht cd-albums en zo’n veertig CD singles uit. Hij hoopt dat hij dit nog vele jaren kan doen want de dankbaarheid van zijn fans geeft hem ongetwijfeld de voldoening om door te blijven gaan met het maken van muziek. Want zoals hij zegt………. Muziek is mijn leven.

Componist & Radiomaker: Huub Arents