The Legend

The legend… 

Armin van Buuren is een legende in de dance-muziekindustrie. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijke muzikanten op het gebied van Electronic Dance Music, ook wel EDM genoemd. Armin is een van de prominente dj’s van dit moment en is vijfmaal uitgeroepen tot beste dj van de wereld.

Wekelijks presenteert Armin vanuit zijn eigen radiostudio te Amsterdam, de radioshow “A State of Trance”. Vanuit de hele wereld luistert men mee, maar liefst 38 miljoen luisteraars in meer dan 80 verschillende landen.

In het zomerseizoen is hij wekelijks te vinden op het Spaanse eiland Ibiza. Hij heeft daar zijn eigen show met Sunnery James & Ryan Marciano in de Hi-Ibiza. Voor veel dj’s is het eiland Ibiza toch wel het Mekka… Armin blijft Ibiza een coole plek vinden. Het eiland heeft iets magisch en hij komt al ruim 15 jaar op het eiland voor optredens in o.a. de Amnesia en de Ushuaia.

Op alle grote festivals in de hele wereld is Armin te vinden. Van Las Vegas tot Australië. Van Ultra tot Tommorowland in België. Festivals vergen tegenwoordig een grote voorbereiding. De optredens worden steeds interactiever met de spetterende licht, laser en vuurwerkshows.

Een heel team van medewerkers reist mee en werkt achter de schermen aan nieuwe releases. 

Naast het dj-ing… is Armin mede eigenaar van het platenlabel ArmadaMusic. Grote namen uit de dance-scene als AfroJack, Fedde le Grand en W & W zijn ondergebracht bij dit label.